DE BASIS

Reiki level 1

Bij Reiki 1 ligt de focus vooral op; je kennis vergroten over energie én leren hoe je jezelf kan behandelen door je energie op te schonen, blokkades weg te nemen en balans te herstellen. Je leert om lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, stress- en spanningsklachten te behandelen bij jezelf én mensen in je directe omgeving. Hierdoor kalmeert het lichaam en zenuwstelsel en ontstaat er (mentale) rust. Door deze diepe staat van ontspanning, ontstaat er een betere verbinding met je lichaam en gevoelswereld, het helpt je uit je hoofd te komen en makkelijker te verbinden met je intuïtie.

Leer jezelf helen met de Reiki 1 cursus

Reiki 1 is dé basis voor energiewerk. Hierbij ga je terug naar de basis van Reiki, ontvang je de afstemmingen en leer je het toe te passen op jezelf. Tijdens de Reiki 1 cursus ga je op een laagdrempelige manier aan de slag met het leren kennen van Reiki. Zo leer je wat je er mee kunt, hoe je jezelf af kunt stemmen op Reiki, hoe je een behandeling aan jezelf geeft maar ook hoe je anderen kunt behandelen (hier wordt dieper op ingegaan tijdens de twee opvolgende cursussen van Reiki 2 en 3).

Je lichaam is je stabiele thuisbasis die je geborgenheid geeft en waarin je tot rust kan komen… zorg er dan ook goed voor! 

Cursusdag

Om te kunnen beginnen met Reiki is het belangrijk om eerst te weten waar het vandaan komt en hoe het precies in zijn werk gaat. Vooraf aan de livedag mag je je hier al in verdiepen middels de (video)lessen in de online omgeving, zodat er tijdens de livedag volop ruimte is om hier dieper op in te gaan en om te oefenen.

Tijdens de cursusdag ontvang je de Reiki afstemmingen die ervoor zorgen dat de Reiki energie door jou heen stroomt. Het zet daarmee gelijk een persoonlijk proces in gang van zelfinzicht en ‘opschoning’ van eigen blokkades en disbalans in jouw systeem. Praktische oefeningen en theorie worden afgewisseld waardoor je Reiki energie leert kennen en gebruiken.

Zo ga je o.a. aan de slag met handoplegging. Dit doe je eerst bij jezelf voordat je het ook leert toepassen op anderen, hierdoor leer je jezelf goed kennen! Ook leer je verschillende oefeningen waar je je handen kunt plaatsen om zo de verschillende klachten bij jezelf (en anderen) te verlichten.

Na de livedag ga je drie weken op jezelf oefenen om de Reiki energie eigen te maken. Hiermee ondersteun je ook het innerlijke proces van je systeem opschonen en het herstellen van balans. Hierna kun je met behulp van de verschillende oefeningen ook je gezin, familie en vrienden behandelen met Reiki. 

Liever professioneel inzetten? Doe dan ook de vervolgcursus, Reiki 2.

Na de cursus...

N

Kun je jezelf stevig gronden en jezelf ‘beschermen’ tegen overprikkeling

N

Kun jij spanning en stress in je lichaam reguleren…

N

Gaat jouw persoonlijke groei in een sneltreinvaart en ben je bewuster van je intuïtie

N

Weet je hoe je lichamelijke klachten kan verlichten met energie (denk aan hoofdpijn, buikpijn, moeheid etc.)

N

Heb je meer inzicht in de diepere oorzaak achter mentale en fysieke klachten…

N

Kun  je jezelf en anderen in je omgeving ondersteunen met de helende Reiki energie.

Na de livedag ga je drie weken op jezelf oefenen om de Reiki energie eigen te maken. Hiermee ondersteun je ook het innerlijke proces van je systeem opschonen en het herstellen van balans. Hierna kun je ook je gezin, familie en vrienden behandelen met Reiki.

Tijdens de Usui Reiki 1 cursus wordt er behandeld waar je rekening mee hebt te houden bij het werken met energie, hoe handoplegging werkt (+de verschillende handposities bij zowel een zelfbehandeling en behandeling van anderen) en op welke lagen de energie werkt (energetisch, fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel). Kortom, je gaat ontdekken wat het werken met energie inhoudt.

Omdat de traditionele Reiki en de informatie tussen 1922 en 1990 vooral mondeling werd overgedragen, is het standaard cursusboekje heel sumier. Daarom ontvang je uitgebreid tijdens de cursus + in het handboek hoe je Reiki stap voor stap inzet en ook oefeningen om jou verder op weg te helpen.

Naast de reguliere informatie die je ontvangt, krijg je ook extra toepassingen stap voor stap uitgelegd; 

– Uitleg over energie en hoe energie werkt
– Basiskennis over holisme
– Uitgebreide uitleg over blokkades + opsporen en helen
– De 5 niveaus van ByoSen onderscheiden
– De chakra’s en disbalans opsporen
– Gronden en aarden + oefeningen
– Je energie opschonen en opladen met Reiki
– Werken aan belemmerende gedachten
– Je intuïtie versterken
– Het gebruik van intentiekaarten

DE CURSUS

Kies wat bij je past

Reiki 1

GROEPSCURSUS

Een Reiki groepscursus is van 9.30 tot ca. 15.30 en vindt plaats in Leeuwarden. Max. 5 deelnemers zodat er voldoende ruimte is voor ieders proces.

De eerstvolgende data voor de Reiki 1 groepscursus:

op aanvraag (stuur een berichtje naar info@byjantine.nl)

Live cursusdag in groepsverband

Je ontvangt een uitgebreid fysiek handboek welke je gids zal zijn in het verder ontdekken en integreren van Reiki in je leven en een naslag vormt. 

Na de cursus kun je voor je vragen terecht via de mail. In het handboek vind je een aantal fijne oefeningen die je ondersteunen.

Na ca. 4 weken hebben we samen met de groep een online terugkom moment om je ervaringen te bespreken, te oefenen én de Reiki 1 cursus af te ronden.

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat (yeah!) en mag jij jezelf Reiki 1 Practitioner noemen! Hierna ben je in staat om jezelf en mensen in je directe omgeving een fysieke behandeling te geven.

Investering:
Reiki 1 groepscursus

€395 excl. btw

Reiki 1

PRIVÉ CURSUS

Bij een Reiki privé cursus stemmen we samen de datum in overleg af.  De cursus vindt plaats in Leeuwarden en is van 10u tot ca. 15u.

Individuele cursus met de volledige aandacht op jou en de thema’s die bij jou spelen.

Je ontvangt een uitgebreid fysiek handboek welke je gids zal zijn in het verder ontdekken en integreren van Reiki in je leven en een naslag vormt. 

Na de cursus mag je een afstandsbehandeling inplannen ter ondersteuning van jouw proces t.w.v. €125

Tussen de livedag en het terugkom moment ben ik jouw persoonlijke vraagbaak en ben ik er ter ondersteuning van jouw persoonlijke proces middels WhatsApp support.

Na ca. 4 weken hebben we een terugkom moment (live of via Zoom) om je ervaringen te bespreken, eventuele vragen te verhelderen en de Reiki 1 cursus af te ronden.

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat (yeah!) en mag jij jezelf Reiki 1 Practitioner noemen! Hierna ben je in staat om jezelf en mensen om je directe omgeving een fysieke behandeling te geven.

Investering:
Reiki 1 privé cursus + 4 weken persoonlijke begeleiding

€695 excl. btw

De Reiki cursus heeft ervoor gezorgd dat ik mij meer verbonden voel met mijzelf. Ook geniet ik intens van de mooie dingen om mij heen en heb ik opgemerkt dat ik minder snel overprikkeld raak plus dat ik nu weet hoe ik ermee om kan gaan.

~Marrit (volgde Reiki 1)

"Ik moest en zou de Reiki 1 en 2 cursus bij Jantine volgen."

Dat voelde ik aan alles en behalve dat fijne en juiste gevoel moest ik er toch wel wat kilometers aan wagen om bij Jantine te komen. Je moet wat voor je eigen ontwikkeling over hebben.

Maar wat een aanrader is deze Reiki 1 cursus, echt een verrijking. Het voelde voor mij ook echt als thuiskomen bij mezelf. En wat is dat gevoel ontzettend fijn!

Jantine heeft een hele fijne energie en kan dit zo mooi aan je leren. Ze neemt echt de tijd voor je om alles goed onder de knie te krijgen. Helemaal top deze 1 op 1 tijd.

Ook de Reiki 2 was weer magisch en ik ga de Reiki 2 en misschien wel 3 ook nog bij Jantine volgen!

Volgde Reiki 1 en 2

– Margje

"De Reiki 1 cursus bij Jantine heeft mij weer een stukje van mezelf laten (her)ontdekken."

Reiki brengt mij verbinding met mezelf en ruimte en rust wanneer ik mij overprikkeld voel. De momenten met Jantine zijn inspirerend, zij is zeer invoelend en spiegelt op een prettige manier.

In het bijzonder heb ik de persoonlijke aandacht tijdens de cursus gewaardeerd. Dit geeft ruimte om Reiki meer eigen te maken en inmiddels Reiki te integreren in mijn dagelijks leven.

Volgde Reiki 1

– Kirsten

"Tijdens de cursus legt Jantine alles duidelijk en rustig uit"

Ik vond het prettig dat de cursus 1 op 1 was vanwege de persoonlijke aandacht en dat er daardoor veel ruimte was voor mijn eigen ervaring en de vragen die ik had. De afstemmingen vond ik heel speciaal en ik vind het fijn dat ik een fysiek handboek mee heb gekregen zodat ik alles terug kan lezen en thuis verder kan oefenen.

Volgde Reiki 1

– Laura

HEB JE EEN VRAAG?

Of wil je een privé cursus boeken? Vul hieronder je gegevens in én geef je voorkeur / beschikbaarheid door om een cursusdag in te plannen.