Reiki Cursus

REIKI ALS TOOL VOOR PERSOONLIJKE ONTWIKKELING, INZICHT EN GROEI

Reiki is een fijne basis voor energiewerk. Het stelt je in staat om op een praktische en effectieve manier te werken met energie op alle holistische niveaus: mentaal, fysiek, emotioneel en energetisch. Het leren werken met Reiki bevordert je intuïtie, ontwikkelt je unieke gaves en heldere vermogens (helderhoren, helderzien, heldervoelen, helderweten) en versterkt andere practices zoals meditatie, yoga(nidra) etc.

De zachte, helende energie helpt je om naar binnen te keren. Het helpt je om meer ontspannen te zijn en minder gehaast. Het verwijdert ruis (zoals piekergedachten, angst en twijfels) en versterkt de verbinding met jezelf. Bovendien creëert het bewustzijn rondom blokkades en patronen die jouw groei belemmeren én brengt het balans in jouw hele zijn.

Het leren werken met Reiki is voor jou wanneer je meer wilt vertrouwen op je lichamelijke signalen en intuïtie, bewuster wilt worden van jezelf – jouw energie, emoties, gedachten en patronen en tegelijkertijd praktisch wilt leren hoe je met energie kunt werken; voor jezelf, de mensen om je heen of als onderdeel van jouw dienst.

"Ik heb met heel veel plezier de Reiki cursussen bij Jantine gevolgd."

Reiki lokte al een tijdje, maar bij Jantine voelde ik het klikje om ook echt te starten. De dag waar ik 1 op 1 de Reiki principes overdragen kreeg van Jantine, voelde mij heel bijzonder.

Het voelde alsof ik een handboek kreeg voor wat ik altijd al voelde en ervaarde, maar eerder nog niet zo goed wist hoe ik deze tool praktisch in kon zetten. Alsof ik werd herinnerd aan wat ik altijd al kon. Deze hele dag was een grote uitnodiging om nog meer op mijn gevoel en intuïtie te gaan vertrouwen.

Het leren gebruiken van de Reiki energie is echt een cadeautje voor mijzelf en ik ben ook heel blij dat ik dit nu ook weer door kan geven aan anderen.
Liefs Wiets

Volgde Reiki 1, 2 en 3a

– Wietske Anna

"Zelf leren om Reiki toe te passen, op mezelf en anderen? Count me in!"

Toen Jantine de Reiki cursus lanceerde, was ik zo enthousiast dat ik me direct heb aangemeld!

Eerst durfde ik daar niks over durven te delen, omdat ik onzeker was over de mening van anderen. Omdat ik bang was dat mensen in mijn omgeving het ‘zweverig’ zouden vinden, maar wat een onzin!

Ondertussen heb ik het Reiki 1 en 2 certificaat gehaald en kan mijn eigen energie opschonen, mijn eigen blokkades wegnemen en mijn eigen balans herstellen. Maar zet ik het nu ook in in mijn bedrijf voor klanten. 

Volgde Reiki 1 & 2

– Femke

"De Reiki 1 cursus bij Jantine heeft mij weer een stukje van mezelf laten (her)ontdekken."

Reiki brengt mij verbinding met mezelf en ruimte en rust wanneer ik mij overprikkeld voel. De momenten met Jantine zijn inspirerend, zij is zeer invoelend en spiegelt op een prettige manier.

In het bijzonder heb ik de persoonlijke aandacht tijdens de cursus gewaardeerd. Dit geeft ruimte om Reiki meer eigen te maken en inmiddels Reiki te integreren in mijn dagelijks leven.

Volgde Reiki 1

– Kirsten

Wat Reiki is…

Reiki is een Japans woord wat Ki = ’energie’ aanduidt. Ook wel levenskracht of levensenergie genoemd, dat van nature stroomt door alles wat leeft. Het is óók de naam van de alternatieve geneeswijze Reiki, dat erop gericht is de energie in het lichaam in balans te brengen. De Nederlandse vertaling van Reiki is ‘kracht van de zon’. Maar kijk je naar de Japanse uitleg, dan betekent Rei ‘universeel’ en Ki ‘levensenergie’. Oftewel; universele levensenergie.

Reiki werd meer dan 2500 jaar geleden al toegepast maar ging toen verloren en werd rond 1920 herontdekt door de Japanner Mikao Usui. Het is een methode waarbij genezende levensenergie via het lichaam van de gever, naar de ontvanger wordt geleid door middel van de handen. Van nature is iedereen in staat via zijn handen deze levensenergie te geven aan iemand die ziek is of zich emotioneel niet goed voelt. In ons leven gebruiken we instinctief vaak de aanraking voor het verzachten van pijn. Denk maar aan; de kalmerende hand van een moeder op een huilend kind. Echter zijn veel mensen niet bewust van deze helende gave.

Voordelen van Reiki

IEDER MENS HEEFT EEN EIGEN BATTERIJTJE MET (LEVENS)ENERGIE

 Afhankelijk van hoe jij je voelt; of je goed uitgerust bent, je goed voor jezelf en je energie zorgt, te maken hebt met spanning en stress, veel in je hoofd zit, moeite hebt met grenzen aangeven, je veel ballen hoog te houden hebt, je te maken hebt met ziekte of misschien wel veel hebt meegemaakt in je leven… heeft dit allemaal invloed op jouw energie, gezondheid en mentale welzijn. Door het toepassen van Reiki wordt positieve energie aangevuld en ‘negatieve’ energie afgevoerd, waardoor blokkades (overtuigingen, emoties, patronen etc.) opgeruimd worden. Naast dat dit je mentale gezondheid verbeterd, ontspant het ook je lichaam en zenuwstelsel.

Door op regelmatige basis Reiki oefeningen te doen en dit te integreren in je leven (of in sessies met klanten) kan het o.a. helpen bij:

 • Rust brengen in het hoofd (piekeren, overdenken)
 • Verlicht gevoelens van onrust, spanning en stress
 • Verbetert de nachtrust
 • Negatieve energie afvoeren en positieve energie toevoegen
 • Verzacht lichamelijke klachten
 • Je gaat beter in je vel zitten
 • Oude emoties / blokkades worden opgeruimd
 • Het in balans brengen van body, mind & soul
 • Diepe ontspanning voelen en ervaren in het lichaam
 • Ontgiften van het lichaam
 • Geeft inzichten in patronen
 • Persoonlijke en spirituele groei
 • Je immuunsysteem een boost te geven
 • Het bevordert tevens het zelfherstellend vermogen van je lichaam

Disclaimer: Reiki biedt lichamelijke, mentale en emotionele verlichting maar het is belangrijk te weten dat het in geen enkel geval vervanging is voor reguliere medische zorg of behandelmethodes. Bij twijfel consulteer in alle gevallen eerst een arts als klachten aanhouden of medisch van aard zijn.

GROEI · VERBINDING · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER ·  GROEI · VERBINDING · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER · GROEI · VERBINDING · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · GROEI · PLEZIER · VERBINDING · TRANSFORMATIE · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER · GROEI · VERBINDING · TRANSFORMATIE · BALANS · VERTROUWEN · STEVIGHEID · PLEZIER ·

Wat werken met Reiki je kan brengen

VOOR JE EIGEN ONTWIKKELING, JE GEZIN ÓF JE KLANTEN…

Naast dat Reiki een methode is om meer bewustzijn en intuïtie in het dagelijks leven te brengen, zorgt het ook voor gronding, vertrouwen en hoe je als mens in het leven staat. Het laat je op een andere manier naar situaties en ervaringen kijken en het brengt een stroom van liefde, ontspanning en innerlijke rust op gang. Een diep gevoel van thuiskomen. Thuis bij jezelf, omdat je stopt met zoeken en vergelijken. Het is niet iets buiten je, maar in je!

Leren werken met Reiki

Iedereen kan Reiki geven, hiervoor hoef je geen ‘gave’ te hebben. Je hebt te weten hoe je dit moet doen en hoe jij je kunt afstemmen. Je traint je intuïtie, krijgt praktische handvaten en leert hoe je een officiële behandeling kunt geven.

  Persoonlijke groei en inzicht in blokkades

  Reiki is een katalysator als het gaat om zelfkennis, inzicht en groei. Je gaat aan de slag met de thema’s, blokkades en patronen die jou belemmeren. Ook ontvang je manieren hoe jijzelf hieraan kan werken met behulp van Reiki.

  Signalen van je lichaam herkennen en begrijpen

  Je lichaam bezit enorm veel wijsheid. Het geeft je signalen over wat er speelt en wat er nodig is in je lichaam en in je leven. Leren luisteren naar de signalen gaat ontzettend veel doen voor je lichamelijke, emotionele en mentale gezondheid.

  Meer in verbinding met je intuïtie

  De Reiki energie zorgt ervoor dat je opent en ontdekt hoe jouw intuïtie tot je spreekt. Ook zullen jouw unieke talenten en gaven duidelijker zichtbaar, geactiveerd én geïntegreerd worden gedurende de cursus en de tijd erna.

  Meer balans in je leven

  De Reiki activeert het zelf herstellend vermogen van je lichaam. Oude ballast, overtuigingen en (fysieke) pijn wordt losgelaten, waardoor je zal merken dat er een last van je schouders valt en je meer rust en balans gaat ervaren.

  Een tool voor het leven

  Naast dat je de kennis en vaardigheden leert die je ondersteunen in je eigen processen, heb je ook een tool in handen die stress vermindert, pijnklachten ondersteunt en onrust wegneemt bij jezelf maar ook in te zetten voor je omgeving of klanten.

  Reiki cursussen

  WANNEER JE GEÏNTERESSEERD BENT IN ENERGIEWERK, HOLISME, ALTERNATIEVE GENEESWIJZEN EN JE JE MEER WILT VERDIEPEN IN REIKI, DAN START JE ALTIJD MET DE REIKI 1 CURSUS. IN TOTAAL ZIJN EN 3 VERSCHILLENDE NIVEAUS.

   

  Reiki 1

  DE BASIS

  Tijdens de Reiki 1 cursus ga je op een laagdrempelige manier aan de slag met het leren kennen van Reiki. Zo leer je de basis van Reiki, wat je ermee kunt, hoe je een behandeling aan jezelf geeft maar ook hoe je mensen in je omgeving kunt behandelen. Je leert verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren om je energie te beïnvloeden.

  >> Lees hier meer over

  Reiki 2

  VERDIEPING

  Tijdens deze cursus leer je op diepere lagen te helen (mentaal & emotioneel) en anderen (professioneel) op afstand te behandelen met behulp van de 3 Reiki symbolen. Hierdoor kunnen blokkades zoals; onverwerkte emoties, oude patronen, trauma en belemmerende overtuigingen in beweging gezet én losgelaten worden.

  >> Lees verder

  Reiki 3a + b

   MASTER & TEACHER

  De Reiki 3 cursus bestaat uit twee onderdelen, namelijk 3A en 3B. Hierbij is de 3A helemaal gericht op je eigen proces en het afronden van je Reiki opleiding. Je bent dan ‘Master’. Hierna kun je ervoor kiezen door te gaan met Reiki 3B om Reiki Trainer te worden en daarmee anderen ook te leren werken met Reiki.

  >> Ga naar de cursus

  OVER JANTINE

  Mijn manier van teachen

  Door mijn eigen ervaring en de kilometers die ik afgelopen jaren maakte met healing en het geven van (afstand)behandelingen, kwam ik tot het besef dat Reiki zoveel méér is dan een alternatieve geneeswijze waarbij gebruik gemaakt wordt van handoplegging.

  Ik zie leren werken met Reiki en dus met energie, als een verdieping in jezelf. In je intuïtie, je gaven ontdekken en bewuster voelen.

  Ja, je leert de tools om healing en handoplegging toe te passen bij jezelf en anderen. Maar juist door eerst te focussen op de verbinding met jezelf. Je eigen stukken aan te kijken, bewust te worden van je eigen emoties, overtuigingen en patronen… die te verzachten, te helen en los te laten… jezelf te leren dragen in alles wat het leven jou aanreikt, ga je méér harmonie in jezelf en om je heen ervaren. En that is where the magic happens!

  Een Reiki cursus mag helemaal in het teken staan van jou en je eigen groeiproces. Naast de basis van Usui Reiki, deel ik ook mijn werkwijze, practices en handvatten en ontvang je een uitgebreid handboek. Je hebt hiermee een tool in handen waar je altijd op terug kan vallen.

  Anderen aan het woord

  WAT HEEFT LEREN WERKEN MET REIKI JOU GEBRACHT OF VOOR JOU BETEKEND?

  “Het heeft voor mij betekend dat er meer is dan het oog waarneemt. Dat energie een bijzondere werking heeft. Reiki heeft mij geholpen in mijn lijf te kunnen zakken.” ~ Femke

  “Het heeft mij veel meer rust en vertrouwen gebracht. Het heeft mijn veerkracht versterkt en ook het contact met mijn lichaam. Ik ben nog wel echt lerende en ontwikkelende hierin.” ~ Laura

  “Na de burn-out volgde ik Reiki 1 en 2. Dat heeft me echt geholpen om weer thuis te komen bij mezelf. Wie ben ik? En wat heb ik nodig?” ~ Esther

  “Het heeft me een kracht teruggegeven die ik altijd al had, maar was vergeten. Het heeft me mijn handen weer hun helende gave teruggegeven.” ~ Jeanine

  “Ik merk dat ik anders reageer en handel op momenten dat ik getriggerd word. Maar ook dat ik het nu kan loslaten en er niet in mijn hoofd mee bezig blijf… Alsof er iets van binnen is veranderd.” ~  Sabine

  “Thuiskomen in mezelf. Een innerlijke rust waarvan ik niet wist dat ik het zocht.” ~ Kim

  Ben je nieuwsgierig geworden en kan je je voorstellen wat voor shift werken met Reiki energie teweeg kan brengen voor jezelf, je energie, je klanten en welke mogelijkheden dit biedt?

  Ruimte maken voor jezelf, bij jezelf inchecken en ontdekken welke wijsheden er in jouzelf verborgen liggen…

  FAQ

  Kan ik het ook leren?

  JA! Waar je op dit moment ook bent op jouw pad. Ongeacht hoeveel kennis en ervaring je al over jezelf hebt. Hoeveel boeken, cursussen of coaching je hebt gevolgd. Of je nuchter en rationeel bent ingesteld of juist al wat meer kennis hebt opgedaan over meditatie, yoga, Reiki etc.

  Reiki is een eenvoudige en voor iedereen toegankelijke methode om meer bewustzijn en intuïtie in het dagelijks leven te brengen.

  Alle technieken zijn toegankelijk gemaakt voor alledaags gebruik. Daarnaast kan iedereen die geïnteresseerd is in Reiki, de Reiki leren.

  Hoe weet ik of het iets voor me is?
  • Je voelt dat energiewerk / Reiki je al langer ‘roept’ en wil dit inzetten in je dagelijkse leven en/of je business.
  • Je wilt leren om je jezelf stevig te gronden, je energie terughalen en jezelf ‘beschermen’ tegen overprikkeling.
  • Misschien ervaar je wel regelmatig de nodige spanning en stress in je lijf en wil je leren hoe dit te reguleren.
  • Je wil graag meer leren luisteren naar je lichaam en wat het je aangeeft.
  • Je wil je eigen behoeften beter kunnen zien en je intuïtie beter kunnen horen.
  • Je merkt dat je tegen bepaalde patronen en belemmeringen aan blijft lopen.
  • Je hebt het gevoel dat er nog een laag dieper is waar je (nog) niet bij kunt.
  • Je hebt de behoefte aan nieuwe inzichten en om te groeien als persoon.
  • Of wanneer je werkzaam bent als coach, die vooral werkt met cognitieve methoden en ook lichaamsgericht wilt werken.
  • Je hebt interesse in het beter begrijpen van de diepere oorzaak achter fysieke klachten…
  Kies ik een groepscursus of privé?

  Bij een groep kun je van elkaar leren, kan een andermans verhaal je inspireren, kun je op elkaar oefenen met behandelingen geven tijdens de livedag óf als buddies in de periode na de cursus. Ook de investering ligt lager. Kijk bij het cursusniveau voor de datums van de beschikbare live cursus datums.

  Tijdens een privé cursus is er alle aandacht, tijd en ruimte voor jou en je persoonlijke stukken. Je investering is dan wel hoger, echter ontvang je in de weken na de live dag ook persoonlijke begeleiding middels WhatsApp én ontvang je een healing sessie ter ondersteuning van jouw proces waardoor het tevens dient als een minicoaching traject. We stemmen samen een datum af.

  Afhankelijk van waar jij staat en behoefte aan hebt, kun jij de afweging maken of je voorkeur uit gaat naar een groep of 1 op 1 cursus.

  Wanneer kan ik beginnen?

  STAP 1 Bepaal of je voor een groep óf privé cursus gaat.

  STAP 2 – Voor de groepscursus kun je direct een plekje boeken en betalen, waarna je direct een mail ontvangt met toegang tot de online omgeving en verdere instructies.
  – Voor een privé cursus stemmen we samen een datum af voor een 1 op 1 cursusdag. Jij laat mij weten welke dagen jouw voorkeur hebben en ik stuur je vervolgens een aantal opties waar je uit kan kiezen.

  STAP 3 Zodra de datum voor een privécursus is vastgelegd mag je de betaling in orde maken. (Reiki 1 of Reiki 2). Je ontvangt vervolgens alvast het handboek digitaal in je inbox. Zo kun je vooraf aan de cursus, je alvast inlezen in de geschiedenis, een stukje kennis over energie en natuurlijk over de Reiki zelf. 

  STAP 4 Nu is het alleen nog wachten op de livedag #zinin

   

  Ik zie zoveel aanbieders en prijsverschillen

  Er zijn veel verschillende Reiki stromingen én Reiki opleiders beschikbaar dat het lastig voor je kan zijn om te kiezen. Het is belangrijk om te kiezen voor een master/teacher die goed voelt voor jou. Intuïtief word je altijd getrokken of geleid naar een persoon waarvan je voelt, bij hem/haar heb te zijn.

  Bij een Reiki cursus van by Jantine ontvang je naast de basis informatie die bij Reiki hoort, óók veel extra toepassingen en informatie die bijdragen aan het verder ontwikkelen van je intuïtie en persoonlijke groei. Naast een fysiek handboek, ontvang je ook toegang tot de online omgeving met (video)lessen, (audio)oefeningen en een community waar je na de cursus terecht kan voor eventuele vragen en het bijwonen van online healingen of masterclasses die worden gefaciliteerd. 

  Volg je intuïtie

  Ik wil je uitnodigen om je hoofd heel even aan de kant te zetten en te voelen in je lijf.

  Wat merk je op? Wat wil het je zeggen? En durf je dat gevoel te volgen? Jouw pad te volgen? Ook al is het spannend of totaal onlogisch? Dat kiezen waar je hart een sprongetje van maakt. Waarvan jij voelt, JA! 

  Ook als je een vraag hebt of even samen wilt afstemmen, stuur mij dan een berichtje op Insta of op info@byjantine.nl zodat we vooraf even kunnen verbinden en je meer helderheid krijgt of de Reiki cursus By Jantine op dit moment passend is bij jouw volgende stap.

   

  Wanneer kan ik door voor Reiki 2 of Reiki 3?

  Wanneer je begint met de Reiki 1 cursus is het goed om te weten dat je niet gelijk door kunt naar de 2e en 3e cursus. Hier zit wat tijd tussen. Aangeraden wordt om tussen de eerste en tweede cursus een pauze van 2 à 3 maanden te doen. In deze tussentijd ga je wennen aan de energie én ga je ervaring opdoen door jezelf en mensen in je directe omgeving te behandelen. Tijdens de cursus komt er veel informatie op je af. Dit mag je eerst onder de knie krijgen voordat je verder gaat met de volgende cursus.

  Tussen cursus 2 en 3 wordt aangeraden wat langer te wachten. De reden hiervoor is de spirituele ontwikkeling die je doorgaat nadat je de tweede cursus hebt afgerond. Hier wordt vaak 8 maanden tot een jaar pauze aangehouden tussen Reiki 2 en 3. Om een gehele opleiding af te ronden tot Reiki master ben je al snel 1 tot 1,5 à 2 jaar bezig.

  HEB JE EEN VRAAG?